Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1212
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗлотенко, Б. М.uk
dc.contributor.authorСтаценко, Д. В.uk
dc.date.accessioned2016-03-23T09:51:06Z-
dc.date.available2016-03-23T09:51:06Z-
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationЗлотенко Б. М. Енерго- та ресурсозберігаюча технологія м'якшення ензимами шкіри для верху комфортного взуття [Текст] / Б. М. Злотенко, Д. В. Стаценко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2013. - № 6 (74). - C. 112-120.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1212-
dc.description.abstractВ статті наведені результати теоретичних досліджень, пов’язаних з впливом ензимів на шкуру в процесі м’якшення, а саме, з метою формування пористої структури шкіряного матеріалу й ефективного видалення з неї продуктів розпаду білків та інших неколагенових компонентів, у тому числі залишків епідермісу, а також кератинових залишків волосяного покриву, хімічної пластифікації колагенових волокон при виробництві шкіри.uk
dc.description.abstractВ статье приведены результаты теоретических исследований, связанных с воздействием растворов энзимов на кожу в процессе размягчения, а именно, с целью формирования пористой структуры кожаного материала и эффективного удаления из него продуктов распада белков и других неколлагеновых компонентов, в том числе остатков эпидермиса, а также кератиновых остатков волосяного покрова, химической пластификации коллагеновых волокон при производстве кожи.ru
dc.description.abstractThe paper presents the results of theoretical studies related to exposure of leather to solutions of enzymes during softening, namely to form a porous structure of leather material and effectively remove from it the degradation products of proteins and other waste components, including remnants of the epidermis, and residual hair keratin, chemical plasticization of collagen fibers in the production of leather.en
dc.languageuk
dc.subjectenzymesen
dc.subjectbatingen
dc.subjectupper footwear formingen
dc.subjectleather deformationen
dc.subjectboottreeen
dc.subjectэнзимыru
dc.subjectмягчениеru
dc.subjectформования верха обувиru
dc.subjectдеформация кожиru
dc.subjectколодкаru
dc.subjectензимиuk
dc.subjectм’якшенняuk
dc.subjectформування верху взуттяuk
dc.subjectдеформація шкіриuk
dc.subjectколодкаuk
dc.titleЕнерго- та ресурсозберігаюча технологія м'якшення ензимами шкіри для верху комфортного взуттяuk
dc.typeArticle
local.contributor.altauthorZlotenko, B.en
local.contributor.altauthorStatsenko, D.en
local.contributor.altauthorЗлотенко, Б. М.ru
local.contributor.altauthorСтаценко, Д. В.ru
local.sourceВісник Київського національного університету технологій та дизайнуuk
local.source.number№ 6 (74)uk
local.subject.facultyНавчально-науковий інститут інженерії та інформаційних технологійuk
local.subject.departmentКомп'ютерної інженерії та електромеханікиuk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра комп'ютерної інженерії та електромеханіки (КІЕМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V74_P112-120.pdf590,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.