Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12205
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКирилко, Н. М.-
dc.contributor.authorБабич, Ю. А.-
dc.date.accessioned2019-03-12T12:18:04Z-
dc.date.available2019-03-12T12:18:04Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationКирилко Н. М. Особливості оцінки рівня конкурентоспроможності торговельних підприємств / Н. М. Кирилко, Ю. А. Бабич // Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія : Економічні науки. – 2018. – Вип. 32. – С. 86-91.uk
dc.identifier.issn2307-8030uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12205-
dc.description.abstractСтаття присвячена питанням особливостей оцінювання рівня конкурентоспроможності торговельних підприємств як здатності до покращення їх іміджу та стратегічного розвитку. У статті досліджено понятійно-категоріальний апарат з питань конкурентоспроможності торговельного підприємства і його конкурентних переваг. Обґрунтовано застосування методу бальної оцінки на основі проведеного аналізу конкурентоспроможності торговельних підприємств. Проведено оцінювання та порівняння надання торговельних послуг потенційним споживачам двох торговельних підприємств. Визначено необхідність врахування поставлених вимог та побажань споживачів не окремо, а комплексно. Розробка рекомендацій щодо оцінки рівня конкурентоспроможності торговельних підприємств сприяє до покращення іміджу та збільшенню конкурентних переваг торговельних підприємств. Результати дослідження відображають конкурентоспроможність торговельних підприємств в розрізі організаційно-економічних та функціональних особливостей.uk
dc.description.abstractСтатья посвящена вопросам особенностей оценки уровня конкурентоспособности торговых предприятий как возможности улучшения их имиджа и стратегического развития. В статье исследованы понятийно-категориальный аппарат по вопросам конкурентоспособности торгового предприятия и его конкурентных преимуществ. Обосновано применение метода балльной оценки на основе проведенного анализа конкурентоспособности торговых предприятий. Проведена оценка и сравнение предоставления торговых услуг потенциальным потребителям двумя торговыми предприятиями. Определена необходимость учёта поставленных требований и пожеланий потребителей не отдельно, а комплексно. Разработка рекомендаций по оценке уровня конкурентоспособности торговых предприятий способствует к улучшению имиджа и увеличению конкурентных преимуществ торговых предприятий. Результаты исследования отражают конкурентоспособность торговых предприятий в разрезе организационно-экономических и функциональных особенностей.uk
dc.description.abstractThe article is devoted to the peculiarities of assessing the level of competitiveness of trade enterprises as the ability to improve their image and strategic development. The article deals with the conceptual-categorical apparatus on the competitiveness of a trading company and its competitive advantages. The methodological basis of the article is the fundamental position of foreign and Ukrainian scientists in the field of research on the competitiveness of trade enterprises. The urgency of the topic is finding ways to improve competitiveness as an important factor in the current conditions of the development of trade enterprises. At this stage of the development of trade enterprises, attracting new potential customers and retaining competitive advantages is relevant. The theory and practice concerning estimation of the level of competitiveness of trade enterprises are considered. The application of the method of estimation of points on the basis of the conducted analysis of competitiveness of trade enterprises is substantiated. The estimation and comparison of the provision of services to trade potential buyers of two trading enterprises is carried out. The necessity of taking into account the set requirements and wishes of consumers is determined not separately, but in a complex way. The development of recommendations for assessing the level of competitiveness of trading enterprises contributes to improving the image and increasing the competitive advantages of trading enterprises. The essence of theoretical approaches to the assertions of the study of competitiveness of a trading enterprise and the expediency of their application is substantiated. The use of the method of estimation of points on the basis of the conducted questionnaire of consumers, which sees the generalization of the results of the survey of potential consumers, application of criteria and directions of evaluation of the competitiveness of trade enterprises, is proposed. The results of the survey reflect the competitiveness of trading enterprises in terms of organizational-economic and functional characteristics.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectконкуренціяuk
dc.subjectконкурентоспроможність торговельного підприємстваuk
dc.subjectметод бальної оцінкиuk
dc.subjectпотенційні споживачіuk
dc.subjectіміджuk
dc.subjectстратегія торговельного підприємстваuk
dc.subjectконкуренцияuk
dc.subjectконкурентоспособность торгового предприятияuk
dc.subjectметод балльной оценкиuk
dc.subjectпотенциальные потребителиuk
dc.subjectимиджuk
dc.subjectстратегия торгового предприятияuk
dc.subjectcompetitionuk
dc.subjectcompetitiveness of a trading enterpriseuk
dc.subjectball score methoduk
dc.subjectpotential consumersuk
dc.subjectimageuk
dc.subjectstrategy of a trading enterpriseuk
dc.titleОсобливості оцінки рівня конкурентоспроможності торговельних підприємствuk
dc.title.alternativeОсобенности оценки уровня конкурентоспособности торговых предприятийuk
dc.title.alternativeFeatures of assessment level of competitiveness of trade enterprisesuk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorКирилко, Н. Н.-
local.contributor.altauthorKyrylko, Natalia-
local.contributor.altauthorBabych, Yulia-
local.subject.sectionЕкономіка, фінанси, менеджментuk
local.sourceНауковий вісник Херсонського державного університету. Серія : Економічні наукиuk
local.subject.facultyФакультет економіки та бізнесуuk
local.identifier.sourceВидання Україниuk
local.subject.departmentКафедра менеджменту та публічного адмініструванняuk
local.subject.method0uk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Кафедра управління та смарт-інновацій (УСІ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20190311_301.pdf447,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
20190311_301_Titul.pdf174,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
20190311_301_Zmist.pdf144,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.