Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12535
Назва: | Аналітичні дослідження роботи шнекового пристрою для пресування кави |
Інші назви: | Analytical study of the working of the mechanical appliance for cave preservation |
Автори: | Місяць, В. П. Кулік, Т. І. Поліщук, О. С. Лісевич, С. П. |
Ключові слова: | автоматична кавова машина мелена кава шнековий прес математична модель раціональні параметри automatic coffee machine ground coffee screw press mathematical model rational parameters |
Дата публікації: | 2018 |
Бібліографічний опис: | Аналітичні дослідження роботи шнекового пристрою для пресування кави / В. П. Місяць, Т. І. Кулік, О. С. Поліщук, С. П. Лісевич // Вісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні науки. – 2018. – № 2 (259). – С. 64-70. |
Source: | Вісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні науки Herald of Khmelnytskyi national university. Technical sciences |
Короткий огляд (реферат): | Метою дослідження є вивчення процесу і основних закономірностей шнекових пресів і можливості їх ефективного використання для пресування порошку кави в автоматичних кавових машинах. Методологічною і теоретичною основою дослідження служать основні положення теорії переробки сипких середовищ, інтегральне і диференціальне числення. The purpose of the study is to study the process and the basic laws of screw presses and the possibility of their effective use for pressing powder coffee in automatic coffee machines. The methodological and theoretical basis of the study are the main provisions of the main provisions of the theory of processing of friable media, integral and differential calculus. The mathematical analysis of the motion process and the condensation of powder material in the screw conduit of the screw press is carried out. Formulas for determining the pressure produced by the press, volume productivity and power consumption are obtained. For the first time the theoretical justification of the choice of rational structural parameters of the screw, providing maximum pressure at the output of the device. The dependence of the screw device performance on the transport angle is obtained. The pressure and discharge characteristics of the device are established. It is established that the maximum value of pressure almost does not depend on the depth of the screw holes. The results of the study can be used to improve the design of machines for the automatic preparation of coffee beverages. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12535 |
Faculty: | Навчально-науковий інститут інженерії та інформаційних технологій Факультет мехатроніки та комп'ютерних технологій |
Department: | Кафедра комп'ютерної інженерії та електромеханіки Кафедра прикладної механіки та машин |
ISSN: | 2307-5732 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Кафедра механічної інженерії (МІ) Кафедра комп'ютерної інженерії та електромеханіки (КІЕМ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
VHNU_TN_2018_2(259)_P64-70.pdf | 6,56 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | |
VHNU_TN_2018_2(259)_Titul.pdf | 114,11 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | |
VHNU_TN_2018_2(259)_Zmist.pdf | 6,52 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.