Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1436
Назва: | Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості |
Автори: | Плаван, В. П. Паливода, О. М. Коляда, М. К. |
Ключові слова: | еколого-економічна оцінка харчова промисловість протеїновий концентрат переробка відходів |
Дата публікації: | 2015 |
Бібліографічний опис: | Плаван В. П. Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості / В. П. Плаван, О. М. Паливода, М. К. Коляда // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 1 (48), Т. 2. – С. 215-225. |
Source: | Вісник Житомирського національного агроекологічного університету |
Короткий огляд (реферат): | Запропоновано підходи до оцінки екологічного, економічного та комерційного ефектів від впровадження технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості. Проведено аналіз світового та вітчизняного ринку споживання риби і рибної продукції населенням за останній період й на його основі кількісно оцінено обсяги відходів рибопереробного виробництва України. Виділено та описано негативні ефекти від захоронення рибних відходів на відкритих звалищах, а також розраховано екологічні втрати від них. На основі кількісних параметрів нової технології отримання протеїнового концентрату розраховано можливий комерційний ефект від ринкової реалізації протеїнової суміші, що отримується внаслідок повної переробки рибних відходів. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1436 |
Faculty: | Факультет економіки та бізнесу |
Department: | Кафедра економіки та сфери обслуговування |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Кафедра смарт-економіки (СЕ) Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
20160412_502.pdf | 1,14 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.