Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15439
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГабрель, Т. М.uk
dc.date.accessioned2020-06-03T19:56:06Z-
dc.date.available2020-06-03T19:56:06Z-
dc.date.issued2020
dc.identifier.citationГабрель Т. М. Еклектика, фьюжн та кітч у дизайні інтер’єру громадських закладів [Текст] / Т. М. Габрель // Art and Design. - 2020. - № 1 (09). - С. 82-93.uk
dc.identifier.issn2617-0272
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15439-
dc.description.abstractВикористано метод натурних обстежень громадських закладів міста Львова та загальнонаукові методи. Літературні джерела за темою дослідження розглянуті у відповідності до методик порівнялього аналізу. Систематизація матеріалу здійснена на основі прийомів аналізу, синтезу та аналогій. На основі літературного огляду визначено підходи до класифікації інтер’єрів в означених стилях; встановлено відсутність єдиного трактування їх особливостей. Водночас підтверджено наявність своєрідної тотожності їх сприйняття в науковій літературі. Розглянуто зразки сучасних інтер’єрів громадських закладів міста Львова та продемонстровано їхню стильову приналежність. Обґрунтовано концепцію існування ключової характерної ознаки для кожного зі стилів, що дає змогу більш якісно визначати приналежність їх до конкретного стилю, зокрема: ф’южин – змішування сучасного та антикварного; еклектика – суміш елементів інтер’єру історичних стилів без застосування сучасних елементів; кітч – імітаційна суть простору та відсутність середовищного підходу. Наукова новизна полягає у визначенні домінантної характерної ознаки для зачислення інтер’єру до одного із перелічених стилів. Для більшої ефективності увагу зосереджено саме на формуванні однієї домінантної ознаки, а не складній системі показників та характеристик. Встановлені автором домінантні ознаки дають змогу ефективніше класифікувати стиль інтер’єру, що веде до більш якісної комунікації між проектантом і замовником, а також сприяє кращому взаєморозумінню в середовищі професійної спільноти дизайнерів інтер’єру.uk
dc.description.abstractOutline and articulate the specifics of each of the listed interior styles. Create the ability to correctly set the interior to the style specified by matching the dominant characteristic. The method of field surveys of public institutions of the city of Lviv and general scientific methods were used. Literature sources on the topic of the study are considered in accordance with the methods of comparative analysis. The systematization of the material is based on the techniques of analysis, synthesis and analogies as well. Based on the literature review of approaches to the classification of interiors in considered styles have been identified; the lack of uniform interpretation of their features was established. At the same time, the existence of a peculiar identity of their perception in the scientific literature was confirmed. Samples of modern interiors of Lviv restaurants are considered and their style is demonstrated. The concept of the existence of a key characteristic for each of the styles is substantiated, which allows them to better determine their belonging to a particular style, in particular: fusion – a blend of modern and antique; eclecticism – a mixture of interior elements of historical styles without the use of modern elements; kitsch – an imitation of the essence of space and lack of environmental approach. It is to determine the dominant characteristic for attributing the interior to one of these styles. For greater efficiency, the focus is on the formation of one dominant trait, rather than a complex system of indicators and characteristics. The author's dominant attributes make it possible to classify the interior style more efficiently, which leads to better communication between the designer and the customer, and promotes better understanding in the environment of the professional community of interior designers.en
dc.languageuk
dc.subjectдизайнuk
dc.subjectінтер’єрuk
dc.subjectстильuk
dc.subjectметодuk
dc.subjectеклектикаuk
dc.subjectф’южнuk
dc.subjectкітчuk
dc.subjectмодаuk
dc.subjectтрендuk
dc.subjectdesignen
dc.subjectinterioren
dc.subjectstyleen
dc.subjectmethoden
dc.subjecteclecticen
dc.subjectfusionen
dc.subjectkitschen
dc.subjectfashionen
dc.subjecttrenden
dc.titleЕклектика, фьюжн та кітч у дизайні інтер’єру громадських закладівuk
dc.title.alternativeEclectics, fusion and kitch in the design of restaurant interiors
dc.typeArticle
local.contributor.altauthorHabrel, T. M.en
local.subject.sectionМистецтвознавство. Технічні наукиuk
local.sourceArt and Designuk
local.source.number№ 1 (09)uk
local.identifier.doi10.30857/2617-0272.2020.1.6
local.subject.method0
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Art and Design

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
artdes_2020_N1_P082-093.pdf760,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.