Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/16995
Назва: | Електрохімічна та спектрофотометрична оцінка антиоксидантної здатності наночастинок срібла |
Інші назви: | Electrochemical and spectrophotometric evaluation of the antioxidant capacity of silver nanoparticles |
Автори: | Васильєв, Г. С. Воробйова, В. І. Пилипенко, І. В. Лінючев, О. Г. |
Ключові слова: | silver nanoparticles antioxidant activity antiradical activity cyclic voltammetry |
Дата публікації: | 2020 |
Бібліографічний опис: | Електрохімічна та спектрофотометрична оцінка антиоксидантної здатності наночастинок срібла [Текст] / Г. С. Васильєв, В. І. Воробйова, І. В. Пилипенко, О. Г. Лінючев // Promising materials and processes in applied electrochemistry – 2020 : monograph / ed.: V. Z. Barsukov, Yu. V. Borysenko, V. G. Khomenko, O. V. Linyucheva ; editor-in-chief V. Z. Barsukov. - Kyiv : KNUTD, 2020. - С. 253-265. |
Source: | Promising materials and processes in applied electrochemistry – 2020 |
Короткий огляд (реферат): | In this paper, green synthesis of silver nanoparticles (AgNPs) using the aqueous extracts of apricot, grape and black currant wastes as reducing and caping agents, has been discussed. Cyclic voltammetry study was performed to determine the antioxidant activity of the AgNPs. The antiradical activity of the synthesized nanoparticles was evaluated by DPPH (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl) and ABTS (2,2′-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) power assays. The antiradical activity followed the descending order: grape pomace extract – AgNPs > apricot pomace extract - AgNPs > currant pomace – AgNPs. A good correlation between electrochemical and spectrophotometric techniques was established. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/16995 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Promising_2020_P253-265.pdf | 414,28 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.