Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/17112
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Denysenko, Mykola | - |
dc.contributor.author | Budiakova, Olena | - |
dc.date.accessioned | 2021-02-21T19:02:29Z | - |
dc.date.available | 2021-02-21T19:02:29Z | - |
dc.date.issued | 2020-10 | - |
dc.identifier.citation | Denysenko M. Features of economic development of hotel and restaurant business / M. Denysenko, O. Budiakova // Економiка та держава. – 2020. – № 10. – С. 19-23. | uk |
dc.identifier.issn | 2306-6806 | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/17112 | - |
dc.description.abstract | Currently in our country there is an intensive development of hotel and restaurant business. This process affects almost everyone, as consumers of these services are largely all residents and guests of the city and country. Modern life is impossible without rest in a cozy cafe and accommodation in a comfortable hotel. Employees of many companies and organizations use the services of restaurants, cafes, cafeterias during the working day, as well as hotel services when going on business trips or on vacation. In recent years, more and more people choose as a venue for banquets on the occasion of any solemn events restaurants of different levels and classes, as well as hotels to accommodate guests invited from other cities. Now everywhere there are new enterprises in this field, different in size and type of services provided. The development of the hotel and restaurant business is also important for the creation and modernization of the tourist infrastructure of the region. According to most researchers, the main factor hindering the development of inbound tourism in Ukraine is the lack of tourism and hospitality industry that meets modern international standards. The article investigates that currently in our country there is an intensive development of hotel and restaurant business. This process affects almost everyone, as consumers of these services are largely all residents and guests of the city and country. Modern life is impossible without rest in a cozy cafe and accommodation in a comfortable hotel. Employees of many companies and organizations use the services of restaurants, cafes, cafeterias during the working day, as well as hotel services when going on business trips or on vacation. In recent years, more and more people choose as a venue for banquets on the occasion of any solemn events restaurants of different levels and classes, as well as hotels to accommodate guests invited from other cities. Now everywhere there are new enterprises in this field, different in size and type of services provided. The development of the hotel and restaurant business is also important for the creation and modernization of the tourist infrastructure of the region. According to most researchers, the main factor hindering the development of inbound tourism in Ukraine is the lack of tourism and hospitality industry that meets modern international standards. | uk |
dc.description.abstract | У статті досліджено, що нині в нашій країні спостерігається інтенсивний розвиток готельно-ресторанного бізнесу. Цей процес зачіпає майже кожного, оскільки споживачами цих послуг значною мірою є всі жителі та гості міста та країни. Сучасне життя неможливе без відпочинку в затишному кафе та проживання в комфортабельному готелі. Співробітники багатьох підприємств й організацій користуються послугами ресторанів, кафе, буфетів під час робочого дня, а також послугами готелів під час виїзду в робочі відрядження або на відпочинок. В останні роки все більша кількість людей вибирає в якості місця проведення банкетів з нагоди будь-яких урочистих заходів ресторани різного рівня та класу, а також готелі для заселення гостей, запрошених з інших міст. Зараз всюди з'являються нові підприємства такої сфери різні як за розміром, так й по виду послуг, що надаються. Розвиток готельно-ресторанного бізнесу також має велике значення для створення та модернізації туристичної інфраструктури регіону. На думку більшості дослідників, основним чинником, що стримує розвиток в'їзного туризму в Україні, є відсутність індустрії туризму та гостинності, що відповідає сучасним міжнародним стандартам. Зараз на ринку готельно-ресторанних послуг України виникла реальна конкуренція, а споживач став більш досвідченим, що поставило перед підприємствами цієї сфери послуг цілий ряд нових завдань, як-от: необхідність підвищення ефективності виробництва, зміцнення конкурентної позиції, а це неминуче пов'язане з впровадженням у повсякденну практику ведення бізнесу сучасних досягнень менеджменту та маркетингу. Україна має всі можливості для успішного розвитку готельно-ресторанного господарства. Найбагатша історія України, рідкісні історичні пам'ятники, самобутня культура, політична стабільність, відносна відкритість та її готовність до співпраці – все це спонукає до інтенсивного розвитку як туристичної, так й готельно-ресторанної сфери. Останнім часом поряд з традиційними готелями та ресторанами почали з'являтися спеціалізовані підприємства зі скороченим набором послуг та справ, орієнтовані на обслуговування представників певного сегмента туристичного бізнесу. Оскільки послуги цієї галузі є невід'ємною частиною туристичного пакету, наявність різних підприємств, що надають якісні послуги, вносить істотний внесок у формування іміджу міста (туристичного центру). Тому нині є необхідність у дослідженні питань організації, управління та модернізації на підприємствах готельного-ресторанного бізнесу та особливостей економічного розвитку цієї сфери послуг. | uk |
dc.language.iso | en | uk |
dc.subject | hotels | uk |
dc.subject | restaurants | uk |
dc.subject | entrepreneurship in the hotel and restaurant business | uk |
dc.subject | the service sector | uk |
dc.subject | готелі | uk |
dc.subject | ресторани | uk |
dc.subject | підприємництво в готельно-ресторанному бізнесі | uk |
dc.subject | сфера обслуговування | uk |
dc.title | Features of economic development of hotel and restaurant business | uk |
dc.title.alternative | Особливості економічного розвитку готельно-ресторанного бізнесу | uk |
dc.type | Article | uk |
local.contributor.altauthor | Денисенко, М. П. | - |
local.contributor.altauthor | Будякова, О. Ю. | - |
local.subject.section | Економіка, фінанси, менеджмент | uk |
local.source | Економiка та держава | uk |
local.source | Экономика и государство | ru |
local.source | Ekonomika ta derzhava | en |
local.subject.faculty | Факультет економіки та бізнесу | uk |
local.identifier.source | Видання України | uk |
local.subject.department | Кафедра економіки та сфери обслуговування | uk |
local.identifier.doi | 10.32702/2306-6806.2020.10.19 | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Кафедра смарт-економіки (СЕ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ED_2020_10_P019-023.pdf | 348,07 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.