Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/18587
Назва: Дослідження впливу розчинника на протикорозійну ефективність екстракту жмиха абрикосу
Інші назви: Research influence of the solution on the anticorrosion efficiency of abricos tomato extract
Автори: Воробйова, В. І.
Чигиринец, О. Е.
Ключові слова: green inhibitor
cycling voltamperometry
extract
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Воробйова В. І. Дослідження впливу розчинника на протикорозійну ефективність екстракту жмиха абрикосу [Текст] / В. І. Воробйова, О. Е. Чигиринец // Promising materials and processes in applied electrochemistry – 2019 : monograph / ed.: V. Z. Barsukov, Yu. V. Borysenko, V. G. Khomenko, O. V. Linyucheva ; editor-in-chief V. Z. Barsukov. - Kyiv : KNUTD, 2019. - С. 129-140.
Source: Promising materials and processes in applied electrochemistry – 2019
Короткий огляд (реферат): The apricot pomace was introduced as a sustainable corrosion inhibitor with excellent inhibition action for mild steel in sodium chloride solution. The results showed that the extracting solvent significantly altered the inhibition property. The present study shows that the ethanol, propan-2-ol and mixed ethanol/propan-2-ol of apricot pomace extracts can be used as an effective inhibitors for the carbon steel corrosion in 0.5M NaCl solution. Compared with EAPE and E/PAPE, the PAPE is more effective. It is therefore pertinent to conclude that the high inhibition efficiency of propan-2-ol extract in comparison to EAP and E/PAP extracts observed in the present study could be attributed high phytochemical constituents of aldehydes and terpene alcohols. The electrochemical technique of cycling voltamperometry was used to investigate the reducing ability of the extracst.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/18587
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Promising_2019_P129-140.pdf644,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.