Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24280
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Грецький, І. О. | - |
dc.contributor.author | Харитонова, Ольга Костянтинівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-08-23T09:01:35Z | - |
dc.date.available | 2023-08-23T09:01:35Z | - |
dc.date.issued | 2023-06 | - |
dc.identifier.citation | Харитонова О. К. Технологія отримання Ризобактерину : дипломний бакалаврський проєкт за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / О. К. Харитонова ; наук. кер. І. О. Грецький ; рец. О. А. Шидловська. – Київ : КНУТД, 2023. – 91 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24280 | - |
dc.description.abstract | У даному дипломному проєкті обґрунтовано технологію отримання біомаси штаму Bradyrhizobium japonicum М-8 для виготовлення біологічного препарату "Ризобактерин", призначеного для обробки сої. Охарактеризовано вибір штаму, його особливості культивування, переваги й результати симбіотичної взаємодії з соєю. Описано поживне середовище, умови його приготування й стерилізації, етапи підготовки посівного матеріалу й необхідне для цього обладнання. Виконано розрахунки об’ємів ферментера й посівних апаратів. Викладено умови проведення культивування, обчислено необхідну кількість виробничих циклів й культуральної рідини. Наведено технологічну схему виробництва "Ризобактерину" з описом стадій. Після обґрунтування технології представлено методики контролю якості продукції. | uk |
dc.description.abstract | In this diploma project, the technology of obtaining biomass of the Bradyrhizobium japonicum M-8 strain for the production of the biological preparation "Rhizobacterin" intended for the processing of soybeans is substantiated. The selection of the strain, its cultivation features, advantages and results of symbiotic interaction with soy are characterized. The nutrient medium, the conditions for its preparation and sterilization, the stages of seed preparation and the necessary equipment are described. Calculations of the volumes of the fermenter and seeding devices have been made. The cultivation conditions are outlined, the required number of production cycles and culture liquid is calculated. The technological scheme of the production of "Rhizobacterin" with a description of the stages is given. After the substantiation of the technology, the methods of product quality control are presented. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Київський національний університет технологій та дизайну | uk |
dc.subject | азотфіксувальна активність | uk |
dc.subject | азотфіксація | uk |
dc.subject | врожайність | uk |
dc.subject | культивуання | uk |
dc.subject | біологічний препарат | uk |
dc.subject | соя | uk |
dc.subject | бульбочкові бактерії | uk |
dc.subject | nitrogen-fixing activity | uk |
dc.subject | Bradyrhizobium japonicum | uk |
dc.subject | nitrogen fixation | uk |
dc.subject | yield | uk |
dc.subject | cultivation | uk |
dc.subject | biological preparation | uk |
dc.subject | soybean | uk |
dc.subject | nodule bacteria | uk |
dc.title | Технологія отримання Ризобактерину | uk |
dc.title.alternative | The Rhizobacterin obtaining technology | uk |
dc.type | Дипломний проект | uk |
local.contributor.altauthor | Kharitonova, Olha Konstantynivna | - |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.subject.department | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
local.diplom.group | ББТ-19 | uk |
local.diplom.okr | Бакалавр | uk |
local.diplom.speciality | 162 Біотехнології та біоінженерія | uk |
local.diplom.program | Біотехнологія | uk |
local.contributor.altadvisor | Hretskyi, Ihor Oleksandrovych | - |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ) Бакалаврський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Dyplom162_Kharitonova_Hretskyi.pdf | 2,35 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.