Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24436
Назва: Бактерицидна дія наночасток срібла та церію, отриманих біогенним синтезом із застосуванням Saccharomyces cerevisiae
Автори: Шидловська, О. А.
Калініченко, О. О.
Ключові слова: S. cerevisiae
зелений синтез
бактерицидна дія
УФ-спектроскопія
наночастки срібла
наночастки церію
Дата публікації: січ-2022
Видавництво: BoScience Publisher, Chicago, USA
Бібліографічний опис: Шидловська О. А. Бактерицидна дія наночасток срібла та церію, отриманих біогенним синтезом із застосуванням Saccharomyces cerevisiae / О. А. Шидловська, О. О. Калініченко // Modern directions of scientific research development : proceedings of VIII International Scientific and Practical Conference, Chicago, USA, 26-28 January 2022. – BoScience Publisher, Chicago, USA, 2022. – С. 86-95.
Короткий огляд (реферат): "Зелені" нанотехнології є екологічно чистими та недорогими методами, які можна використовувати для отримання наночасток, які є більш стабільними і менш токсичними, ніж ті, що отримують хімічними та фізичними методами. Властивості біогенних наночасток мають велике значення для фармацевтичного, біотехнологічного, косметичного та харчового застосування. Робота присвячена біогенному синтезу наночасток Ce та Ag, де в якості відновника нітратів відповідних металів використовується супернатанти поживного середовища Сабуро після вирощування дріжджів Saccaromyces cerevisiae двох штамів Y-1995 (індикаторний штам для визначення інозиту) та Y-530 (винні дріжджі).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24436
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БАКТЕРИЦИДНА-ДІЯ-НАНОЧАСТОК-СРІБЛА-ТА-ЦЕРІЮ.pdf1,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.