Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29050
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorSushchenko, Olena-
dc.contributor.authorMitkov, Milen-
dc.contributor.authorOlshanska, Olexandra-
dc.contributor.authorKozubova, Natalia-
dc.date.accessioned2025-04-08T12:50:10Z-
dc.date.available2025-04-08T12:50:10Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationSushchenko O. Local population, tourism, hotel and restaurant enterprises as the main producers of municipal solid waste / O. Sushchenko, M. Mitkov, O. Olshanska, N. Kozubova // BIO Web Conf. – 2024.uk
dc.identifier.issn2117-4458uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29050-
dc.description.abstractThe study analyzed the state of municipal solid waste management in Ukraine and found that the coverage of separate waste collection is low. There is an insufficient supply of different types of containers for separate waste collection. Less than 20% of the population is covered by separate collection and most settlements have containers for separate collection of PET bottles only. Only 31% of the population expressed their intention to participate in sorting. The reasons for the low level of sorting are not surprising, as in addition to the low level of environmental awareness among Ukrainians, municipalities, with the exception of large regional centres, have not yet created the right conditions for sorting. A sociological survey was carried out and the results analysed using Spearman's rank correlation in order to identify the most effective measures for influencing the population's environmental behaviour.uk
dc.language.isoenuk
dc.subjecttourismuk
dc.subjecthotel and restaurant enterprisesuk
dc.subjectwasteuk
dc.subjectpopulationuk
dc.subjectenvironmentaluk
dc.subjectbehaviouruk
dc.titleLocal population, tourism, hotel and restaurant enterprises as the main producers of municipal solid wasteuk
dc.typeArticleuk
local.subject.sectionСоціально-гуманітарні наукиuk
local.sourceBIO Web of Conferencesuk
local.subject.facultyНавчально-науковий інститут культури і креативних індустрійuk
local.identifier.sourceВидання, які входять до міжнародних наукометричних БД Scopus та Web of Scienceuk
local.subject.departmentКафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесуuk
local.identifier.doihttps://doi.org/10.1051/bioconf/202411401013uk
local.identifier.urihttps://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/abs/2024/33/bioconf_icabee2024_01013/bioconf_icabee2024_01013.htmluk
local.subject.method1uk
Розташовується у зібраннях:Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bioconf_icabee2024_01013(1).pdf749,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.