Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30170
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Роїк, Олена | - |
dc.contributor.author | Буцин, Віталіна | - |
dc.date.accessioned | 2025-07-03T08:40:52Z | - |
dc.date.available | 2025-07-03T08:40:52Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Буцин В. Розроблення складу та технології стоматологічного гелю з антимікробними властивостями : кваліфікаційна магістерська робота за спеціальністю 226 "Фармація, промислова фармація" / В. Буцин ; наук. кер. О. Роїк. – Київ : КНУТД, 2024. - 80 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30170 | - |
dc.description.abstract | Дослідження та розробка стоматологічних гелів з антимікробними властивостями є надзвичайно актуальним напрямом у сучасній стоматології. Відповідно до статистичних даних, захворювання ясен (гінгівіт, пародонтит), карієс і інші інфекційні процеси в ротовій порожнині залишаються одними з найбільш поширених проблем у світі. Бактерії в ротовій порожнині, зокрема утворюючи біоплівки, значно підвищують ризик розвитку цих захворювань. Біоплівки є основною причиною розвитку зубного нальоту, карієсу, гінгівіту та пародонтиту, а також ускладнюють лікування цих захворювань через стійкість мікроорганізмів до антибіотиків. Виходячи з цього, розробка ефективних антимікробних засобів, здатних запобігати розвитку таких інфекцій, є надзвичайно важливою. Сучасні методи профілактики та лікування інфекцій ротової порожнини потребують постійного удосконалення. Традиційні методи, такі як пасти, ополіскувачі для рота, а також антибіотики, можуть мати обмежену ефективність або викликати побічні ефекти. Тому існує необхідність у створенні нових форм препаратів, які б поєднували високу ефективність, безпеку, а також зручність використання для пацієнтів. Стоматологічний гель з антимікробними властивостями може стати зручним і ефективним засобом для лікування та профілактики інфекцій ротової порожнини. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Київський національний університет технологій та дизайну | uk |
dc.subject | лікарський засіб | uk |
dc.subject | medicinal drug | uk |
dc.subject | дентальний гель | uk |
dc.subject | технологічна схема | uk |
dc.subject | олія материнки | uk |
dc.subject | біоплівки | uk |
dc.subject | oregano oil | uk |
dc.subject | dental gel | uk |
dc.subject | technological scheme | uk |
dc.subject | biofilms | uk |
dc.title | Розроблення складу та технології стоматологічного гелю з антимікробними властивостями | uk |
dc.title.alternative | Development of composition and technology of dental gel with antimicrobial properties | uk |
dc.type | Дипломний проект | uk |
local.contributor.altauthor | Butsyn, Vitalina | - |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.subject.department | Кафедра промислової фармації | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
local.diplom.group | МгХФ-1-23 | uk |
local.diplom.target | Метою кваліфікаційної роботи є розроблення складу та технології стоматологічного гелю з антимікробними властивостями | uk |
local.diplom.object | Гелеві основи, активні фармацевтичні інгредієнти, допоміжні речовини. | uk |
local.diplom.predmet | Теоретичне та експериментальне обґрунтування складу, розробка технології та дослідження стоматологічного гелю на основі ефірної олії материнки Origanum vulgare L та етанольного екстракту материнки звичайної | uk |
local.diplom.method | Для досягнення мети під час дослідження були використані: бібліографічний метод, метод інформаційного пошуку, експериментальне дослідження компонентів та оптимального складу продукту, метод системного підходу, а також узагальнення та аналізу | uk |
local.diplom.okr | Магістр | uk |
local.diplom.speciality | 226 Фармація, промислова фармація | uk |
local.diplom.program | Промислова фармація | uk |
local.contributor.altadvisor | Roik, Olena | - |
Розташовується у зібраннях: | Магістерський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Буцин В.В.pdf | 2,15 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.