Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30981
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorVoloshyna, Iryna-
dc.contributor.authorZheng, Ruiying-
dc.date.accessioned2025-09-11T11:59:12Z-
dc.date.available2025-09-11T11:59:12Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.identifier.citationZheng Ruiying. Preparation and spectroscopic determination of C phycocyanin, R phycoglobin and B phycoglobin by salting out: Qualification thesis on the specialty 162 "Biotechnology and Bioengineering" / Ruiying Zheng; scientific supervisor Iryna Voloshyna ; reviewer Olga Iungin. – Kyiv : KNUTD, 2024. – 37 p.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30981-
dc.description.abstractPhycobilin is an important pigment protein in photosynthesis, which mainly exists in blue-green algae. According to their maximum absorption peaks in the spectrum, they can be divided into C-phycocyanin, R-phycoglobin and B-phycoglobin. These three phycobilin proteins each have specific functions in living organisms, and their existence and mechanism of action in nature are also different. In this paper, we describe in detail the preparation process of C-phycocyanin, R-phycoglobin and B-phycoglobin, and how to determine them by spectroscopic method to understand their spectral characteristics. First, the cells are broken and then coarse extracted using a salt-out extraction method. The physical, chemical and spectral characteristics of three phycobilins were studied by various analytical methods, including UV-VIS spectroscopy, fluorescence spectroscopy and circular binary chromatography.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherKyiv National University of Technologies and Designuk
dc.subjectphycobilinuk
dc.subjectanalysisuk
dc.subjectspectraluk
dc.subjectbiosynthesisuk
dc.titlePreparation and spectroscopic determination of C phycocyanin, R phycoglobin and B phycoglobin by salting outuk
dc.typeДипломний проектuk
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра біотехнології, шкіри та хутраuk
local.subject.method1uk
local.diplom.groupBEBT-20uk
local.diplom.okrБакалаврuk
local.diplom.speciality162 Biotechnology and Bioengineeringuk
local.diplom.programBiotechnologyuk
local.contributor.altadvisorВолошина, Ірина Миколаївна-
Розташовується у зібраннях:Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
RuiyingZheng.pdf607,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.