Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3229
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Качан, Р. В. | uk |
dc.contributor.author | Строкань, А. П. | uk |
dc.contributor.author | Ігнатова, О. А. | uk |
dc.contributor.author | Тарасевич, І. М. | uk |
dc.date.accessioned | 2016-12-08T08:29:11Z | - |
dc.date.available | 2016-12-08T08:29:11Z | - |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.citation | Вплив іонів срібла на бактерицидні властивості мила [Текст] / Р. В. Качан, А. П. Строкань, О. А. Ігнатова, І. М. Тарасевич // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2012. - № 6 (68). - C. 82-85. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3229 | - |
dc.description.abstract | В даний час актуальною проблемою є гігієна рук. Це обумовлюється тим, що воротами для інфікування людини є рук. Найбільш часто інфекційний процес викликають бактерії та віруси. На українському ринку антисептичних засобів є різноманіття препаратів, проте переважна більшість з них не ефективна або має негативний вплив на організм людини. Тому постає важлива задача створення ефективного та безпечного засобу для гігієнічної обробки рук. Найбільш безпечними складовими є природні компоненти. З цієї причини досліджували мило з натуральним березовим дьогтем та сіль срібла. Досліджено бактерицидні властивості рідкого аптекарського мила з додаванням іонів срібла. Розроблено рідке мило з антимікробними властивостями, що усуває бруд зі шкіри рук та видаляє і знищує мікроорганізми. | uk |
dc.description.abstract | Работа посвящается проблеме гигиенической обработке рук и разработке антисептического средства для обработки рук. При разработке антисептического средства использовали натуральные составляющие: березовый деготь и ионы серебра. Данное средство обладает сильными бактерицидными свойствами в отношении Escheri- chiacoli, Pseudomonasaeruginosa, Staphylococcusaureusи фунгистатическими свойствами. Кроме этого, средства обладает моющими свойствами. Разработанное антисептическое средство при экспозиции 5 минут обеззараживает 100 % бактериальной микрофлоры. | ru |
dc.description.abstract | The work is dedicated to the problem of hand hygiene treatment and development an antiseptic soap for the hand treatment. When developing an antiseptic agent natural ingredients were used: birch tar and silver ions. This agent has a strong bactericidal properties against Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and fungistatic properties. Besides that, the agent has detergent properties. Developed antiseptic soap provides 100% bacterial microflora disinfection over 5 minutes exposition. | en |
dc.language | uk | |
dc.subject | hand hygiene | en |
dc.subject | silver ions | en |
dc.subject | bactericidal properties of soap | en |
dc.subject | гигиена рук | ru |
dc.subject | ионы серебра | ru |
dc.subject | бактерицидные свойства мыла | ru |
dc.subject | гігієна рук | uk |
dc.subject | іони срібла | uk |
dc.subject | бактерицидні властивості мила | uk |
dc.title | Вплив іонів срібла на бактерицидні властивості мила | uk |
dc.type | Article | |
local.contributor.altauthor | Kachan, R. | en |
local.contributor.altauthor | Strokan, А. | en |
local.contributor.altauthor | Ignatova, Е. | en |
local.contributor.altauthor | Tarasevich, І. | en |
local.contributor.altauthor | Качан, Р. В. | ru |
local.contributor.altauthor | Строкань, А. П. | ru |
local.contributor.altauthor | Игнатова, Е. А. | ru |
local.contributor.altauthor | Тарасевич, И. М. | ru |
local.subject.section | Полімерні, композиційні матеріали та хімічні волокна | uk |
local.source | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну | uk |
local.source.number | № 6 (68) | uk |
local.subject.method | 0 | |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД Кафедра промислової фармації (ПФ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
V68_P082-085.pdf | 216,44 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.