Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/616
Назва: | Енергоощадні технології виробництва хутрових і овчинно-шубних матеріалів |
Автори: | Данилкович, А. Г. Романюк, О. О. |
Ключові слова: | hair skin activated water energy-saving treatment меховое сырье активированная вода энергосберегающая обработка хутрова сировина активована вода енергоощадна обробка |
Дата публікації: | 2015 |
Бібліографічний опис: | Данилкович А. Г. Енергоощадні технології виробництва хутрових і овчинно-шубних матеріалів / А. Г. Данилкович, О. О. Романюк // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки". - 2015. - № 5 (90). - C. 169-179. |
Source: | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки" |
Короткий огляд (реферат): | Зниження енерговитрат завдяки удосконаленню технології обробки хутрової сировини. Зроблено аналіз існуючих технологічних процесів обробки хутрової сировини, який дозволив здійснити синтез чинників, які безпосередньо визначають витрати робочого часу, енергії, води, високовартісних шкідливих хімічних реагентів, а також якість і об’єм стічних вод. Запропоновано розроблені способи обробки хутрової сировини для відмочування, переддубильних процесів, в тому числі знежирювання та дублення шкурок напівфабрикату, які передбачають використання активованих розчинів нижчої температури, та скорочення тривалості технологічних процесів. Енергоощадні обробки хутрової сировини створені шляхом використанням активованих водних розчинів. Розроблені способи зменшують витрати енергії, хімічних реагентів, підвищують пластичність матеріалу. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/616 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ) Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
V90_P169-179.pdf | 343,17 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.