Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12515
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГетало, О. В.-
dc.contributor.authorЦіхоцька, О. О.-
dc.contributor.authorСалій, О. О.-
dc.date.accessioned2019-05-23T11:12:38Z-
dc.date.available2019-05-23T11:12:38Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifier.citationГетало О. В. Розробка сиропу з магнію хлоридом і вітаміном В6 / О. В. Гетало, О. О. Ціхоцька, О. О. Салій // Вісник фармації. – 2005. – № 3 (43). – С. 59-61.uk
dc.identifier.issn1562-7241uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12515-
dc.description.abstractПоєднання солей магнію з вітаміном В6 рекомендується клініцистами ентерально для профілактики і лікування гіпомагнеємії у дітей і дорослих. Розроблено склад і вивчені властивості сиропу із стабілізованим поєднанням магнію хлориду і пі­ридоксину rідрохлориду. Для забезпечення корекції смаку солі магнію відібране поєднання простого цукрового сиропу з екстрактом шипши­ни, лимонною кислотою і суничною харчовою есенцією. Опрацьований сироп з назвою "Магне-плюс", що містить 1% магнію хлориду, 0,05% вітаміну В6 з вказаним поєднанням смакових речовин, рекомендований як біологічно активна харчова добавка відповідно до ТУУ.uk
dc.description.abstractСочетание солей магния с витамином В6 рекомендуется клиницистами при энтеральном назначении для профилактики и лечения гипомагниемии у детей и взрослых. Разработан состав и изучены свойства сиропа со сбалансированным сочетанием магния хлорида и пиридоксина rидрохлорида. Для обеспечения коррекции вкуса соли магния отобрано сочетание простого сахарного сиропа с экстрактом шиповника, лимонной кислотой и земляничной пищевой эссенцией. Разработанный сироп под названием "Магне-плюс", содержащий 1% магния хлорида, 0,05% витамина В6 с указанным сочетанием вкусовых веществ, рекомендован как биологически активная пищевая добавка в соответствии с ТУУ.uk
dc.description.abstractThe combination of magnesium salts with vitamin B6 is recommended by clinicians for prophylaxis and enteral treatment of hypomagnesemia in children and adults. The composition has bееn worked out and the properties ofthe syrup with the balanced combination of magnesium chloride and pyridoxine hydrochloride have been studyed. For providing magnesium salt taste correction the соmbination of а simple sugar syrup with wild-rose extract, citric acid and wild strawberries food essence l1as been chosen. The syrup developed under the name "Magne-plus", which contains 1% of magnesium chloride, 0,05% of vitamin B6 with the mentioned above flavouring substances is recommended according to the techniical conditions of Ukraine as а biologically active additive.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectсиропuk
dc.subjectсолі магніюuk
dc.subjectвітамин В6uk
dc.subjectсмакова панельuk
dc.subjectпідсолоджувачuk
dc.subjectсоли магнияuk
dc.subjectвитамин В6uk
dc.subjectвкусовая панельuk
dc.subjectподсластительuk
dc.subjectsyrupuk
dc.subjectmagnesium saltsuk
dc.subjectvitamin В6uk
dc.subjecttaste paneluk
dc.subjectsweeteneruk
dc.titleРозробка сиропу з магнію хлоридом і вітаміном В6uk
dc.title.alternativeРазработка сиропа с магния хлоридом и витамином В6uk
dc.title.alternativeThe development of a syrup with magnesium chloride and vitamin B6uk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorЦихотская, Е. А.-
local.contributor.altauthorСалий, Е. А.-
local.contributor.altauthorGetalo, O. V.-
local.contributor.altauthorTsikhotskaya, E. A.-
local.contributor.altauthorSaliy, E. A.-
local.subject.sectionХімічні технології та екологічна безпекаuk
local.sourceВісник фармаціїuk
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.identifier.sourceВидання Україниuk
local.subject.departmentКафедра промислової фармаціїuk
local.subject.method1uk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Кафедра промислової фармації (ПФ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VF_2005_3(43)_Zmist.pdf99,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
VF_2005_3(43)_P059-061.pdf368,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.