Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1327
Title: | Аналіз сучасних принципів і підходів до оцінки якості та безпечності харчової продукції |
Authors: | Хімічева, Г. І. Зенкін, М. А. Скалига Т. М. |
Keywords: | quality safety food production the program-premise requirements of State Standard ISO 22000 the WTO the EU качество безопасность пищевая продукция программа-предпосылка требования ДСТУ ISO 22000 ВТО ЕС якість безпечність харчова продукція програма-передумова вимоги ДСТУ ISO 22000 СОТ ЄС |
Issue Date: | 2015 |
Citation: | Хімічева Г. І. Аналіз сучасних принципів і підходів до оцінки якості та безпечності харчової продукції [Текст] / Г. І. Хімічева, М. А. Зенкін, Т. М. Скалига // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки". - 2015. - № 6 (92). - C. 156-163. |
Source: | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки" |
Abstract: | Методологічною основою досліджень є принципи і підходи НАССР, вимоги стандарту ДСТУ ISO 22000, процесний і системний підход, нормативні вимоги діючого законодавства. Проаналізовані існуючі принципи і підходи до оцінки якості та безпечності харчової продукції і доведено, що найбільш перспективними є інструменти, в основу яких покладено ДСТУ ISO 22000. Обґрунтовані вимоги для програм-передумов, які дозволяють на процесно-орієнтовному підході визначати чинники, що впливають на якість і безпечність харчової продукції і враховувати принципи НАССР. Запропоновані практичні рекомендації для побудови програм-передумов, дотримання основних положень яких забезпечує випуск якісної і безпечної харчової продукції. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1327 |
Appears in Collections: | Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
V92_P156-163.pdf | 206,96 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.