Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19987
Назва: | Вивчення фізико-хімічних та біологічних властивостей препаратів імуноглобуліну G, що проходили вірусну інактивацію сольвент/детергентним методом |
Інші назви: | Study of physico-chemical and biological properties of immunoglobulin G preparations which have been viral inactivated solvent / detergent |
Автори: | Федина, С. Ю. Бессарабов, В. І. Кузьміна, Г. І. Курінна, Л. І. Кулик, В. Б. |
Ключові слова: | інактивація вірусів сольвент/детергентна обробка білок імуноглобулін inaktivaciya viruses sol'vent/detergentna treatment albumen immunoprotein |
Дата публікації: | 2021 |
Бібліографічний опис: | Вивчення фізико-хімічних та біологічних властивостей препаратів імуноглобуліну G, що проходили вірусну інактивацію сольвент/детергентним методом [Текст] / С. Ю. Федина, В. І. Бессарабов, Г. І. Кузьміна, Л. І. Курінна, В. Б. Кулик // Фізико-органічна хімія, фармакологія та фармацевтична технологія біологічно активних речовин : збірник наукових праць / за заг. ред. А. Ф. Попова. - Київ : КНУТД, 2021. - Вип. 3. - С. 283-294. |
Source: | Фізико-органічна хімія, фармакологія та фармацевтична технологія біологічно активних речовин |
Короткий огляд (реферат): | У статті розглядаються особливості вивчення біологічних та фізико-хімічних властивостей імуноглобулінів, виготовлених за методом, що включає сольвент/детергентну (С/Д) інактивацію вірусів. Складність застосування різних методів інактивації вірусів у препаратах імуноглобуліну полягає у високій лабільності молекул цього білка, які під дією певних фізико-хімічних факторів можуть денатурувати і, як наслідок, змінювати свою функціональну поведінку. Розроблений метод інактивації вірусів сольвент/детергентною обробкою за умови подальшого хроматографічного очищення дозволяє уникнути швидкого утворення агрегатів, втрати специфічної активності, випадання білка в осад, появи опалесценції та погіршення показників стабільності препаратів імуноглобуліну. Фізико-хімічні та біологічні властивості розчину імуноглобуліну визначали фармакопейними методами. In article features of study of biological and physical and chemical properties of immunoproteins, made after a method which includes sol'vent/detergentnu (S/D) of inaktivaciyu viruses are examined in the article. He difficulty of using different methods of inactivation of viruses in immunoglobulin preparations is the high lability of molecules of this protein, which under the action of certain physicochemical factors can denature and, consequently, change their functional behavior. The developed method of inaktivacii viruses on condition of the subsequent khromatografichnogo cleaning allows sol'vent/detergentnoy treatment to avoid rapid formation of aggregates, loss of specific activity, fall of albumen, in sediment, appearances of opalescencii and worsenings of indexes of stability of preparations of immunoprotein. Physical and chemical and biological properties of solution of immunoprotein determined farmakopeynimi methods. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19987 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Кафедра промислової фармації (ПФ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
FOCh_2021_V3_P283-294.pdf | 367,63 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.