Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Нікітіна, О. О. | - |
dc.contributor.author | Нікіфорова, Д. О. | - |
dc.date.accessioned | 2022-11-04T13:15:59Z | - |
dc.date.available | 2022-11-04T13:15:59Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Нікітіна О. О. Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження / О. О. Нікітіна, Д. О. Нікіфорова // Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія : колективна монографія / за заг. ред. О. Р. Мокроусової. – Київ : Світ Успіху, 2020. – C. 178-187. | uk |
dc.identifier.isbn | 978-617-7324-38-5 | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321 | - |
dc.description.abstract | При виробництві грибів утворюється велика кількість побічних продуктів, включно з відходами та несортними грибами. Грибні та грибні субпродукти є швидкопсувними продуктами, що зазнають швидких та шкідливих перетворень, створюючи екологічні проблеми для їх утилізації. У статті досліджуються можливості комплексного використання культивованих грибів як джерел біологічно активних речовин при отриманні хітину у порівнянні з дикорослими. Досліджено чотири види базидіальних грибів: дикорослі Boletus eduls, Polyporus quamosus, і культивовані Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus. Встановлено найбільші амілазні властивості плодових тіл Pleurotus ostreatus. Кількісний вміст полісахаридів культивованих грибів виявився більшим за дикорослі. Вихід хітину з плодових тіл культивованих грибів досягав рівня промислових джерел хітину з ракоподібних. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.subject | несортні гриби | uk |
dc.subject | культивовані гриби | uk |
dc.subject | амілазні властивості | uk |
dc.subject | полісахариди | uk |
dc.subject | хітин | uk |
dc.title | Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження | uk |
dc.type | Article | uk |
local.subject.section | Хімічні технології та екологічна безпека | uk |
local.source | Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія | uk |
local.source | Advanced materials and innovative technologies: biotechnology, applied chemistry and ecology | uk |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.identifier.source | Видання України | uk |
local.subject.department | Кафедра промислової фармації | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Кафедра промислової фармації (ПФ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Монографія.pdf | 353,09 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.