Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321
Title: | Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження |
Authors: | Нікітіна, О. О. Нікіфорова, Д. О. |
Keywords: | несортні гриби культивовані гриби амілазні властивості полісахариди хітин |
Issue Date: | 2020 |
Citation: | Нікітіна О. О. Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження / О. О. Нікітіна, Д. О. Нікіфорова // Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія : колективна монографія / за заг. ред. О. Р. Мокроусової. – Київ : Світ Успіху, 2020. – C. 178-187. |
Source: | Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія Advanced materials and innovative technologies: biotechnology, applied chemistry and ecology |
Abstract: | При виробництві грибів утворюється велика кількість побічних продуктів, включно з відходами та несортними грибами. Грибні та грибні субпродукти є швидкопсувними продуктами, що зазнають швидких та шкідливих перетворень, створюючи екологічні проблеми для їх утилізації. У статті досліджуються можливості комплексного використання культивованих грибів як джерел біологічно активних речовин при отриманні хітину у порівнянні з дикорослими. Досліджено чотири види базидіальних грибів: дикорослі Boletus eduls, Polyporus quamosus, і культивовані Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus. Встановлено найбільші амілазні властивості плодових тіл Pleurotus ostreatus. Кількісний вміст полісахаридів культивованих грибів виявився більшим за дикорослі. Вихід хітину з плодових тіл культивованих грибів досягав рівня промислових джерел хітину з ракоподібних. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра промислової фармації |
ISBN: | 978-617-7324-38-5 |
Appears in Collections: | Наукові публікації (статті) Кафедра промислової фармації (ПФ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Монографія.pdf | 353,09 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.