Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321
Title: Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження
Authors: Нікітіна, О. О.
Нікіфорова, Д. О.
Keywords: несортні гриби
культивовані гриби
амілазні властивості
полісахариди
хітин
Issue Date: 2020
Citation: Нікітіна О. О. Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження / О. О. Нікітіна, Д. О. Нікіфорова // Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія : колективна монографія / за заг. ред. О. Р. Мокроусової. – Київ : Світ Успіху, 2020. – C. 178-187.
Source: Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія
Advanced materials and innovative technologies: biotechnology, applied chemistry and ecology
Abstract: При виробництві грибів утворюється велика кількість побічних продуктів, включно з відходами та несортними грибами. Грибні та грибні субпродукти є швидкопсувними продуктами, що зазнають швидких та шкідливих перетворень, створюючи екологічні проблеми для їх утилізації. У статті досліджуються можливості комплексного використання культивованих грибів як джерел біологічно активних речовин при отриманні хітину у порівнянні з дикорослими. Досліджено чотири види базидіальних грибів: дикорослі Boletus eduls, Polyporus quamosus, і культивовані Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus. Встановлено найбільші амілазні властивості плодових тіл Pleurotus ostreatus. Кількісний вміст полісахаридів культивованих грибів виявився більшим за дикорослі. Вихід хітину з плодових тіл культивованих грибів досягав рівня промислових джерел хітину з ракоподібних.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
ISBN: 978-617-7324-38-5
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Кафедра промислової фармації (ПФ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Монографія.pdf353,09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.