Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/22929
Назва: Вдосконалення електропривода з мікропроцесорним керуванням для побутової хлібопічки
Інші назви: Improvement of an electric drive with microprocessor control for a household bread maker
Автори: Біла, Т. Я.
Стадник, Денис Олегович
Ключові слова: хлібопічка побутова
система керування
камера випікання
циклограма роботи
алгоритм
тепловий режим роботи
відцентровий вентилятор
теплоізоляція корпусу
схема електрична
мікропроцесор
household bread maker
control system
baking chamber
work cycle
algorithm
thermal mode of operation
centrifugal fan
thermal insulation of the case
electrical scheme
microprocessor
Дата публікації: 2022
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Стадник Д. О. Вдосконалення електропривода з мікропроцесорним керуванням для побутової хлібопічки : дипломна магістерська робота за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / Д. О. Стадник ; наук. кер. Т. Я. Біла. – Київ : КНУТД, 2022. – 70 с.
Короткий огляд (реферат): Дипломна магістерська робота присвячена вдосконаленню електропривода з мікропроцесорним керуванням побутової хлібопічки. В роботі проведено огляд і аналіз роботи сучасних хлібопічок, а також патентних рішень, що направлені на їх вдосконалення. Вибрано технічне рішення, що дозволить покращити конструкцію. Метою дослідження є удосконалення конструкції побутових хлібопічок, що може бути застосовано при створенні нових конструкцій. В роботі виконано розрахунок термоізоляції корпусу при наявності повітряного зазору і при умові примусової циркуляції повітря в камері випікання. Визначено, що при турбулентному режимі руху повітря тепловий режим найбільш сприятливий і корпус не потребує додаткової теплоізоляції. Виконано розрахунки відцентрового вентилятора, що буде забезпечувати визначені параметри роботи хлібопічки. Розраховано елементи схеми керування. Завдання, що поставлені в даній роботі, вирішувалися на основі сучасних математичних методів з використанням класичних положень гідравліки, фізики, електромеханіки. Наукова новизна одержаних результатів полягає в тому, що виконано аналітичне дослідження теплового режиму хлібопічки при умові використання відцентрового вентилятора.
The master's thesis is devoted to the improvement of the electric drive with microprocessor control of the household bread maker. The paper reviews and analyzes the operation of modern bread ovens, as well as patent solutions aimed at their improvement. A technical solution has been chosen that will improve the design. The purpose of the research is to improve the design of household bread ovens, which can be used in the creation of new designs. In the work, the thermal insulation of the case is calculated in the presence of an air gap and under the condition of forced air circulation in the baking chamber. It was determined that with a turbulent mode of air movement, the thermal mode is the most favorable and the case does not need additional thermal insulation. The calculations of the centrifugal fan, which will provide the defined parameters of the bread maker, have been performed. The elements of the control scheme are calculated. The tasks set in this work were solved on the basis of modern mathematical methods using classical principles of hydraulics, physics, and electromechanics. The scientific novelty of the obtained results lies in the fact that an analytical study of the thermal regime of the bread maker was carried out under the condition of using a centrifugal fan.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/22929
Faculty: Інститут інженерії та інформаційних технологій
Department: Кафедра комп'ютерної інженерії та електромеханіки
Розташовується у зібраннях:Магістерський рівень
Кафедра комп'ютерної інженерії та електромеханіки (КІЕМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom141_Stadnyk_Bila.pdf1,91 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.