Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26221
Title: | Проектування туру гастрономічного туризму |
Other Titles: | Designing a gastronomic tourism tour |
Authors: | Шевчук, С. М. Сінельніченко, Юлія |
Keywords: | гастрономічний туризм регіональний розвиток туристичний продукт інновації Закарпатська область gastronomic tourism regional development tourist product innovations Zakarpattia region |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Київський національний університет технологій та дизайну |
Citation: | Сінельніченко Ю. Проектування туру гастрономічного туризму : кваліфікаційна робота здобувача освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 242 Туризм / Ю. Сінельніченко ; наук. кер. С. М. Шевчук ; рец. В. В. Оніпко. – Київ : КНУТД, 2023. – 67 с. |
Abstract: | Дана дипломна робота присвячена проектуванню туру гастрономічного туризму з акцентом на регіональний розвиток. В роботі проведений аналіз наукових засад розвитку гастрономічного туризму на регіональному рівні, включаючи розгляд сутності та змісту поняття "гастрономічний туризм", а також виявлення проблем та можливостей розвитку гастрономічних турів в Україні і впливу гастрономічної ідентичності на привабливість регіонів. В роботі проведений аналіз гастрономічного туру та його потенціалу, включаючи огляд існуючих гастрономічних турів в Україні, формування та пропозицію туристичного продукту з гастротуризму, а також вивчення інноваційних підходів до розвитку гастрономічного туризму в Україні. Останній розділ роботи присвячений проектуванню туру гастрономічного туризму у Закарпатській області. У ньому розглянуто передумови та сучасний стан розвитку гастрономічного туризму в даній області, розроблено маршрути та тури гастрономічного туризму з урахуванням регіональних особливостей, а також запропоновано рекомендації та пропозиції щодо організації та управління гастрономічними турами в Закарпатській області. This thesis is dedicated to the design of a gastronomic tourism tour with a focus on regional development. The research begins with an analysis of the scientific foundations of gastronomic tourism at the regional level, including the examination of the essence and content of the concept of "gastronomic tourism". It also explores the identification of problems and opportunities for the development of gastronomic tours in Ukraine and the influence of gastronomic identity on the attractiveness of regions. The thesis further investigates the analysis of a gastronomic tour and its potential, including an overview of existing gastronomic tours in Ukraine, the formation and proposal of a tourist product for gastronomic tourism, and the study of innovative approaches to the development of gastronomic tourism in Ukraine. The final section of the thesis focuses on the design of a gastronomic tourism tour in the Zakarpattia region. It examines the prerequisites and current state of gastronomic tourism development in the region, develops routes and tours for gastronomic tourism considering regional peculiarities, and provides recommendations and proposals for organizing and managing gastronomic tours in the Zakarpattia region. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26221 |
Faculty: | Факультет культурних і креативних індустрій |
Department: | Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу |
Appears in Collections: | Бакалаврський рівень Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу (ТГРБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Dyplom242_Sinelnichenko_Shevchuk.pdf | 2,17 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.