Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28074
Назва: Ancient Chinese philosophies in contemporary sustainable packaging design: traditions and innovations
Автори: Mykhailiuk, Olha
Hu, Ping
Ключові слова: traditional Chinese philosophy
sustainable packaging
ecofriendly materials
user-centric design
environmental harmony
Дата публікації: 2024
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Mykhailiuk O. Ancient Chinese philosophies in contemporary sustainable packaging design: traditions and innovations / O.Mykhailiuk, Hu Ping // Актуальні проблеми сучасного дизайну : збірник матеріалів VІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, 25 квітня 2024 року. – У 3-х т. – Т. 1. – Київ : КНУТД, 2024. – С. 46-48.
Короткий огляд (реферат): In the work, a study of the application of the philosophical doctrines of ancient China, focused on the wise choice of materials, determining the priority needs of a person and the harmony of the environment, was carried out. Based on an analysis of traditional practices guided by these philosophical principles, a structured approach is proposed that reconciles packaging design with environmental sustainability, human utility, and aesthetic value enriched with cultural significance. This research seeks to merge ancient wisdom with current design challenges, proposing a new paradigm for eco-friendly packaging that embodies traditional Chinese intellectual heritage, with potential for significant global impact. The methodology integrates historical analysis with contemporary design evaluation, aiming to showcase a scalable approach to eco-friendly packaging.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28074
Розташовується у зібраннях:Кафедра графічного дизайну (ГД)
Актуальні проблеми сучасного дизайну

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
APSD_2024_V1_P046-048.pdf465,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.