Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/559
Назва: | Професійна діяльність викладача з огляду на «Гігієнічну класифікацію праці» |
Автори: | Фортуненко, К. К. Клапцов, Ю. В. |
Ключові слова: | teacher преподаватель «Гигиеническая классификация труда» напряженность трудовой процесс нагрузка викладач «Гігієнічна класифікація праці» напруженість трудовий процес навантаження |
Дата публікації: | 2015 |
Бібліографічний опис: | Фортуненко К. К. Професійна діяльність викладача з огляду на «Гігієнічну класифікацію праці» / К. К. Фортуненко, Ю. В. Клапцов // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2015. - № 4 (88) : Серія "Технічні науки". - C. 132-137. |
Source: | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну |
Короткий огляд (реферат): | Визначено напруженість праці викладача згідно «Гігієнічної класифікації праці». Застосовано методику оцінки напруженості трудового процесу педагога та результати дослідження на основі опитування викладачів. Оцінювання напруженості трудового процесу було проведено за 12 основними показниками відповідно до «Гігієнічної класифікації праці» і кінцева оцінка напруженості праці встановлювалась за показником, який має найвищий ступінь напруженості. На підставі аналізу фактичного робочого навантаження викладачів встановлено недотримання режиму їх праці та відпочинку за рахунок нерівномірного тижневого навантаження, відсутності обґрунтованої регламентації позанавчальної роботи. В результаті проведеного дослідження було визначено професійну діяльність викладача за показниками, що характеризують інтелектуальні, сенсорні, емоційні навантаження та режим праці. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/559 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
V88_P132-137.pdf | 239,68 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.