Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6363
Title: Експериментальне моделювання процесу зоління знаволошеної сировини великої рогатої худоби
Authors: Ліщук, В. І.
Issue Date: 2010
Citation: Ліщук В. І. Експериментальне моделювання процесу зоління знаволошеної сировини великої рогатої худоби [Текст] / В. І. Ліщук // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2010. - № 2 (52). - C. 60-64.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Abstract: У статті розглянуто дослідження кінетики поглинання зольної рідини різними топографічними ділянками дерми. За допомогою сконструйованої термодифузійної установки розраховано коефіцієнти дифузії зольного розчину у дерму. У реальних технологічних умовах під час дії на голину значних механічних навантажень процес дифузії зольного розчину можна прискорити на 20–25 %.
В статье рассматривается исследование кинетики поглощения зольного раствора разными топографическими участками дермы. С помощью сконструированной термодиффузионной установки рассчитаны коэффициенты диффузии зольного раствора в дерму. В реальных технологических условиях во время действия на гольё значительных механических нагрузок процесс диффузии зольного раствора можно ускорить на 20–25 %.
This paper is concerned with the investigation of the kinetics of lime liquid absorption by various topographical derma areas with the help of constructed thermo-diffusive installation the coefficients of lime solution diffusion into derma have been estimated la the real technological conditions during the considerable mechanical action of loads on blosse the diffusion process of lime solution can be increased by 20-25 %.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6363
ISSN: 1813-6796
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра технології моди (ТМ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
V52_P060-064.pdf750,14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.