Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/7163
Title: | Інноваційні підходи до діагностики якості праці персоналу підприємства |
Other Titles: | Инновационные подходы к диагностике качества труда персонала предприятия Innovative approaches to the diagnosis of the quality of work personnel |
Authors: | Крахмальова, Н. А. Авраменко, Д. В. |
Keywords: | якість продукції рівень якості показники якості продукції інноваційні підходи качество продукции урoвень качества показатели качества продукции инновационные подходы product quality level of quality quality products innovative approaches |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Київський національний університет технологій та дизайну |
Citation: | Крахмальова Н. А. Інноваційні підходи до діагностики якості праці персоналу підприємства / Н. А. Крахмальова, Д. В. Авраменко // Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні : зб. ст. за матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (30 березня 2017 р., м. Київ). - К. : КНУТД, 2017. - С. 3-7. |
Abstract: | У статті розглянуто стандартні методи оцінки якості праці, показники якості продукції та досліджені інноваційні підходи до визначення якості праці. В статье рассмотрены стандартные методы оценки качества труда,показатели качества продукции и исследованы инновационные подходы к определению качества труда. The article describes common ways to assess the quality of work, quality products and explored innovative approaches to determining the quality of work. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/7163 |
Faculty: | Факультет економіки та бізнесу |
Department: | Кафедра підприємництва та бізнесу |
Appears in Collections: | Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні Кафедра підприємництва та бізнесу (ПБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
20170330_Cluster_P003-007.pdf | 391,79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.