Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/759
Title: Комплексна оцінка властивостей костюмних матеріалів
Authors: Переходько, О. В.
Березненко, С. М.
Keywords: visco-elastic
modification
antibacterial
energy state
dynamic performance
вязко-упругие
модификация
антибактериальные
энергетическое состояние
динамические характеристики
в’язко-пружні
модифікація
антибактеріальні
енергетичний стан
динамічні характеристики
Issue Date: 2014
Citation: Переходько О. В. Комплексна оцінка властивостей костюмних матеріалів [Текст] / О. В. Переходько, С. М. Березненко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 4 (78). - C. 165-169.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Abstract: Методи дослідження базувались на методиках і пристроях для оцінки в’язко-пружних властивостей матеріалів методом зсуву, динамічних характеристик, оцінки жорсткості щодо згинання і ефективності впливу процесів модифікації матеріалів на енергетичний стан органів та систем органів людини. Досліджено в’язко-пружні властивості вихідних матеріалів та пакетів на їх основі; визначені зони локальної обробки деталей піджака з використанням біоактивних компонентів. Здійснена комплексна оцінка в’язко-пружних властивостей костюмних матеріалів і вперше запропонована модифікація локальних ділянок піджака колоїдним розчином CuI та оцінку їх впливу на функціональний стан органів людини. На основі комплексних досліджень здійснена порівняльна характеристика первинних та набутих властивостей матеріалів, які необхідно враховувати при виготовлені одягу, визначені зони локальної обробки деталей піджака з використанням біоактивних компонентів.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/759
Faculty: Факультет індустрії моди
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра моди та стилю (МС)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
V78_P165-169.pdf395,7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.