Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12536
Назва: Аналітичні дослідження роботи приводу кухонного комбайну
Інші назви: Analytical researches of the kitchen combine driving work
Автори: Місяць, В. П.
Лісевич, С. П.
Поліщук, О. С.
Смутко, С. В.
Пундик, С. І.
Ключові слова: кухонні комбайни
універсальний колекторний двигун
датчик швидкості
структурна схема
електрична схема
аналіз ефективності режимів роботи
схема керування
kitchen combines
universal collector engine
sensor of speed
flow diagram
electric chart
analysis of efficiency of office hours
management chart
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Аналітичні дослідження роботи приводу кухонного комбайну / В. П. Місяць, С. П. Лісевич, О. С. Поліщук, С. В. Смутко, С. І. Пундик // Вісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні науки. – 2018. – № 4 (263). – С. 62-67.
Source: Вісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні науки
Herald of Khmelnytskyi national university. Technical sciences
Короткий огляд (реферат): В роботі запропоновано розробку удосконаленої системи керування електроприводом кухонних комбайнів. Теоретично обґрунтовано можливість ефективного використання системи керування електродвигуном кухонного комбайну зі зворотним за швидкістю і струмом якоря, розроблено електричну схему і визначено її необхідні електричні і конструктивні параметри. Виконано розрахунки потужності, що споживається при різних режимах роботи машини, розрахунок найбільш прийнятного передаточного відношення приводу і параметри зубчатої пасової передачі. Результати дослідження можуть бути використані для вдосконалення конструкцій побутових кухонних комбайнів.
The article presents the results of researches is development of the improved control of kitchen combines system. Depending on the type of processing, the mechanical properties of food and the tool used, the speed and the moment of resistance on the drive shaft are different. Modern food processors are mainly equipped with drives based on universal collector electric motors, which is due to a number of advantages over asynchronous and DC motors. As a result of the analytical study, formulas are obtained that allow determining the power consumption and productivity of the food processor when cutting food products depending on the geometric and structural parameters of the working bodies and the physical and mechanical characteristics of the processed material. In drive possibility of the effective use of the control the electric motor of kitchen system to the combine with reverse after speed and current of anchor, an electric chart is developed and certainly her electric and structural parameters are needed. The calculations of power which is consumed at the different modes of operations of machine, calculation of the most acceptable transmission relation of occasion and parameters of gearing of pass, are executed. Can be drawn on research results for perfection of constructions of domestic kitchen combines. Originality consists in that first in theory drive possibility of the effective use of the control the electric motor of kitchen system to the combine with reverse after speed and current of anchor, an electric chart is developed and certainly her electric and structural parameters are needed. It was found that the electric drive of the food processor will work with a maximum efficiency (55%) when using a disc for cutting vegetables and fruits which has diametrically opposite knives.Practical value consists in that can be drawn on research results for perfection of constructions of domestic kitchen combines.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12536
Faculty: Факультет мехатроніки та комп'ютерних технологій
Department: Кафедра прикладної механіки та машин
ISSN: 2307-5732
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Кафедра механічної інженерії (МІ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VHNU_TN_2018_4(263)_P62-67.pdf402,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
VHNU_TN_2018_4(263)_Titul.pdf487,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
VHNU_TN_2018_4(263)_Zmist.pdf264,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.