Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1547
Title: | О влиянии компонентов пикельных растворов на структурирование белка дермы |
Authors: | Лутфуллина, Г. Г. Берселева, М. Ю. Абдуллин, И. Ш. |
Keywords: | beaver skins pickling tanning technology half-finished product characteristics шкуры бобра пикелевание дубление технология полуфабрикат свойства шкури бобра пікелевання дублення технологія напівфабрикат властивості |
Issue Date: | 2013 |
Citation: | Лутфуллина Г. Г. О влиянии компонентов пикельных растворов на структурирование белка дермы [Электронный ресурс] / Г. Г. Лутфуллина, М. Ю. Берселева, И. Ш. Абдуллин // Технології та дизайн. - 2013. - № 3 (8). - Режим доступа: http://nbuv.gov.ua/UJRN/td_2013_3_9. |
Source: | Технології та дизайн |
Abstract: | Вивчено вплив компонентів розчинів для пікелевання шкур бобра на якісні та кількісні показники хімічних і фізико-механічних властивостей готового напівфабрикату. Проведено порівняльний аналіз зрізів отриманих зразків напівфабрикату з використанням мікроскопічних методів. Изучено влияние компонентов растворов для пикелевания шкур бобра на качественные и количественные показатели химических и физико-механических свойств готового полуфабриката. Проведен сравнительный анализ срезов полученных образцов полуфабриката с использованием микроскопических методов. The influence of components of solutions for pickling of beaver skins on the quantitative measures and scores of chemical and physic-mechanical characteristics of produced half-finished product was studied. Comparative analysis of cuts of produced specimens of half-finished product was performed using microscopic methods. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1547 http://nbuv.gov.ua/UJRN/td_2013_3_9 |
Appears in Collections: | Електронний науковий журнал «Технології та дизайн» Наукові публікації (статті) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
td_2013_N3_09.pdf | 191,32 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.