Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15622
Назва: | Забезпечення конкурентних переваг підприємства на глобалізованому ринку |
Інші назви: | Обеспечение конкурентных преимуществ предприятия на глобальном рынке Providing competitive advantages of the enterprise in the globalized market |
Автори: | Бондаренко, Світлана Михайлівна Бондаренко, Б. С. Соколовська, Ксенія Володимирівна |
Ключові слова: | конкурентні переваги підприємство інновація удосконалення кайкаку кайдзен конкурентные преимущества предприятие инновация усовершенствование competitive advantages enterprise innovation improvement kaikaku kaizen |
Дата публікації: | 2018 |
Бібліографічний опис: | Бондаренко С. М. Забезпечення конкурентних переваг підприємства на глобалізованому ринку [Електронний ресурс] / С. М. Бондаренко, Б. С. Бондаренко, К. В. Соколовська // Приазовський економічний вісник. – 2018. – Вип. 6 (11). – С. 103-107. – Режим доступу: http://pev.kpu.zp.ua/vypusk-11 |
Source: | Приазовський економічний вісник Pryazovskyi economic herald |
Короткий огляд (реферат): | Для перемоги у конкурентній боротьбі підприємства повинні забезпечувати велику кількість конкурентних переваг високого рангу, які довше зберігаються. Важливо також збільшувати кількість конкурентних переваг. Необхідна умова збереження конкурентної переваги – постійні інновації. Типовими причинами новацій, що забезпечують конкурентні переваги, є: нові технології; нові методи організації та управління підприємством, нові запити споживачів; зміна вартості або наявності компонентів виробництва; поява нового сегменту ринку; зміна урядового регулювання. Для забезпечення конкурентних переваг підприємству потрібно постійно удосконалювати свою діяльність. На сьогоднішній день розрізняють два типи удосконалень: кайкаку та кайдзен. Для победы в конкурентной борьбе предприятия должны обеспечивать большое количество конкурентных преимуществ высокого ранга, которые дольше сохраняются. Важно также увеличивать количество конкурентных преимуществ. Необходимое условие сохранения конкурентного преимущества – постоянные инновации. Типичными причинами новаций, обеспечивающих конкурентные преимущества, являются: новые технологии; новые методы организации и управления предприятием, новые запросы потребителей; изменение стоимости или наличия компонентов производства; появление нового сегмента рынка; изменение правительственного регулирования. Для обеспечения конкурентных преимуществ предприятию нужно постоянно совершенствовать свою деятельность. На сегодняшний день различают два типа усовершенствований: кайкаку и кайдзен. To win the competition, enterprises must provide a large number of high-ranking competitive advantages that last longer. It is also important to increase the number of competitive advantages. A prerequisite for maintaining a competitive advantage is constant innovation. Typical reasons for innovations that provide competitive advantages are: new technologies; new methods of organization and management of the enterprise, new demands of consumers; change in the cost or availability of production components; the emergence of a new segment of the market; change in government regulation. To ensure competitive advantages, the company needs to continuously improve its activities. To date, there are two types of improvements: kaikaku and kaizen. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15622 |
Faculty: | Факультет економіки та бізнесу |
Department: | Кафедра менеджменту та публічного адміністрування |
ISSN: | 2522-4263 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Кафедра управління та смарт-інновацій (УСІ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
БондаренкоС.М_БондаренкоБ.С_СоколовськаК.В.pdf | 331,28 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.